پزشکی و رویاها!!
رشته پزشکی آغاز رویاها و شاید پایان آن باشد.! بله، شاید نشستن بر روی صندلی پزشکی در ایران ارزو، هدف، و یا رویای دیرینه افراد باشد.کمتر خانواده و کمتر والدینی پیدا می شوند که برای آینده فرزندشان رشته یا حرفه ای جز پزشکی در نظر بگیرند.
اما صندلی پزشکی واقعا به چه کسی تعلق میگیرد؟ لیاقت چه کسانی نشستن بر روی صندلی پزشکی است؟
اینها شاید نمونه سوالاتی است که یک دانشجوی تازه وارد در رشته پزشکی یا یک دانش آموز سال آخر دبیرستان باید از خود بپرسد.
ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با پاسخ این قبیل سؤالات آشنا کنیم.
پزشکی عمومی و تفاوت آن با سایر رشته ها
پزشکی عمومی مانند دیگر رشته های کارشناسی چهار ساله نیست و چیزی حدود هفت سال به طول می انجامد.
البته این بستگی به دانشجو و تیزهوشی و منظم بودن وی و همچنین نحوه پاس کردن واحد های تحصیلی او دارد.
شاید جالب باشد که دانشجویان دوره پزشکی عمومی، حتی یک واحد هم ریاضی و ریاضیات نخواهند داشت.!!
تنها مبحثی که به رياضيات شبیه است، درسی بنام آمار زیستی است که آنهم تنها دو واحد است.!
دانشجویان در طول دوره پزشکی عمومی باید چهار سال دروس عمومی و پایه را گذرانده و پس از چهار سال وارد مباحث دروس عملی شده و به صورت بالینی بیماران را پذیرش میکنند.
رتبه لازم برای قبولی در رشته پزشکی
اما رتبه لازم برای قرار گرفتن بر روی صندلی پزشکی چه رتبه ای است؟
این سوال ذهن افراد بسیاری را درگیر کرده است؛ بسته به این که افراد در چه ناحیه ای زندگی کنند و در چه منطقه ای مدرک دیپلم خود را بگیرند، رتبه آنها حائز تغییرات خواهد بود.
اما معمولا رتبه لازم برای قبولی در رشته پزشکی عمومی، رتبه ای زیر سه هزار است؛ البته همانطور که گفته شد، بستگی به منطقه و شرایط رتبه تغییر خواهد کرد.
میزان تسلط افراد بر دروس تخصصی و عمومی باعث میشود تا این افراد با آگاهی کامل به صندلی پزشکی فکر کنند.
دروس عمومی رشته علوم تجربی که در دیگر رشته ها هم مشترک هستند، میتوانند نقطه پرتاب خوبی برای رسیدن به هدف باشند.
به عنوان مثال فردی که قصد دارد وارد دانشگاه علوم پزشکی شده و به تحصیل پزشکی بپردازد، باید حداقل دروس عمومی را پنجاه درصد بزند.
در دروس تخصصی رشته تجربی، تنها درس زیست شناسی میتواند شما را به سکوی موفقیت نزدیک و نزدیک تر کند. در نتیجه با تمرکز بر روی این درس و مطالعه تمامی نکات آن میتوان به راحتی رتبه لازم و درصد لازم را بدست آورد.
اهداف یک پزشک چیست؟
اهداف یک پزشک شاید بستگی به ذهن و روحیه و مهارت او تغییر کند؛ اما مهمترین نکته این است که ذات یک پزشک همواره به خدمت به خلق پایبند است.
- یک پزشک همواره سعی در این دارد که حال مردم را چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ روحی پایدار نگه دارد.
- هدف یک پزشک خدمت به مردم در هر شرايطی و در هر نقطه از جهان است. ناگفته نماند که یک پزشک سختی های بسیاری را تجربه میکند.
از جمله این سختی ها، میتوان به طولانی بودن دوره تحصیل، گذراندن کلاس های بشدت طاقت فرسا، و شاید مهمترین آنها، خدمت در مناطق محروم اشاره کرد.
اما در مقابل جایگاه اجتماعی و همچنین ابهتی که یک پزشک بدست می اورد، این سختی ها چیزی نیست.
بازارکار پزشکان بعد از فارغالتحصیلی
اکثر دانشجویان پزشکی بعد از گذراندن دوره پزشکی عمومی، وارد دورا تخصص شده و شانس خود را برای متخصص شدن در یکی از شاخه های علم پزشکی امتحان میکنند.
درامد پزشکان پس از دوره تحصیل، وابسته به شرایط خاصی خواهد بود.
اول اینکه یک پزشک باید مهارت های لازم را بدست آورده باشد. زمانیکه از مهارت حرف میزنیم، منظورمان هنر و ظرافت خاص یک پزشک است.
- یک پزشک باید در همه امور و زمینه ها تسلط کامل را بدست آورده و خود را برای هرگونه شرایط نابسامانی آماده کند.
- دومین نکته که بشدت حائز اهمیت است، این است که یک پزشک جوان همواره باید در راه یادگیری وقت و انرژی خویش را بگذارد. بسیار خبرهایی در این باره شنیده اید؛مثلا شاید شنیده باشید که فلان بیمار زیر دست فلان پزشک در اتاق عمل از دنیا رفت. یا شاید شنیده باشید که فلان پزشک چاقوی پزشکی را درون بیمار جا گذاشته است.!
- اینها نمونه هایی است که به ما نشان میدهد یک پزشک، باید همیشه آماده و مسلط به خود و امور باشد.و همچنین یک پزشک باید خود را برای همه شرایط نابسامان آماده کند.
- نکته مهم دیگری هم وجود دارد و آن اینست که، پزشکان اکثرا پس از گذشت چندسال، دیگر کیفیت کار قبلی خود را ندارند و اصطلاحا دیگر مانند سابق درد را درمان نمی کنند. این اتفاق به دلیل آن است که پزشک ممکن است هم به لحاظ روحی و هم از نظر جسمانی دچار مشکلات شده باشد.
- بنابر این پزشکان باید تا جاییکه امکان دارد، هم به سلامت روح و هم به راحتی جسم خود توجه کرده و خود را از هرگونه خطراتی دور نگه داشته و اصطلاحا، اول از همه پزشک خود باشند.
پزشکی و خانواده
شیفت های طولانی مدت، ساعت های طولانی حضور در اتاق عمل و همینطور بودن در کنار بیمارانی با بیماری های نادر و خطرات و ان،
اینها همه و همه باعث میشود که خانواده یک پزشک، آسایش و راحتی مردم عادی را به طور موقت از دست بدهد.
یک پزشک از آنجاییکه سوگند نامه یاد میکند، موظف است همیشه جان مردم در هر شرايطی مقدم بر جان خانواده و نزدیکانش باشد؛ بنابراین پزشک باید همواره و در هر نقطه ای آماده خدمت رسانی به دیگران و همچنین گذشتن از خوشی ها و لذت های در کنار خانواده بودن باشد.
البته عشق به رشته پزشکی و نشستن بر روی صندلی پزشکی باعث شده است که اکثر دانشگاه ها، میزبان دانشجویانی باشند که از مدت ها قبل قید همه این خوشی ها را زده اند و آماده گذراندن این رشته بت این تفاسیر انجام شده هستند.
به قول پروفسور سمیعی، برای پزشک شدن همیشه باید عاشق بود. عاشق پزشکی، عاشق بیمار، و البته عاشق جراحی مغز و اعصاب.!!!