خرید مدرک رشته میکروبیولوژی
رشته میکروبیولوژی چیست؟
- کلمه میکروبیولوژی یک کلمه فرانسوی است که از یونانی گرفته شده است. به این ترتیب میکرو به معنای کوچک یا کوچک، بیو به معنای زندگی یا زندگی و منطق به معنای صحبت کردن است که در دنیای علم و پزشکی به معنای مطالعه و دانش به کار می رود. بنابراین معنای لغوی کلمه این است: مطالعه و شناخت میکروارگانیسم ها! در واقع رشته میکروبیولوژی به مطالعه میکروارگانیسم هایی می پردازد که تک سلولی، چند سلولی یا بدون سلولی هستند. این میکروارگانیسم ها به چند دسته ویروس، باکتری، تک یاخته، قارچ و انگل تقسیم می شوند. همانطور که در درس زیست شناسی علوم تجربی بیان شد، قارچ ها و تک یاخته ها یوکاریوت محسوب می شوند و اندامک های متصل به غشاء دارند.
- اما باکتری ها و باستانی ها به دلیل نداشتن غشاء یوکاریوت محسوب می شوند. اما دانشمندان در مورد طبقه بندی ویروس ها به توافق نرسیده اند. برخی از دانشمندان ویروس ها را به عنوان موجودات زنده و برخی دیگر ویروس ها را مولکول های پیچیده می دانند. وجود موجودات میکروسکوپی برای اولین بار قرن ها پیش مشاهده شد. اولین مشاهدات میکروسکوپی ثبت شده از میکروارگانیسم ها قالب هایی بود که توسط رابرت هوک در سال 1666 ثبت شد. تاکنون متوجه شدیم که رشته میکروبیولوژی علمی است که به مطالعه میکروارگانیسم ها می پردازد، شناخته شده ترین دانشمند در این زمینه پاستور است که او را به عنوان بنیانگذار میکروبیولوژی می شناسیم و پس از او دانشمندانی به نام های مارتینوس بیجرینک و سرگئی وینوگرادسکی هستند.
- . ، دامنه واقعی حوزه میکروبیولوژی را گسترش داد و دو سهم عمده در میکروبیولوژی به جهان ارائه داد، یعنی کشف ویروس ها و توسعه یک محیط کشت غنی. همچنین وینوگرادسکی اولین فردی بود که علم شیمی درمانی را بر اساس فرآیندهای ژئوشیمیایی توسعه داد و بدین وسیله نقش میکروارگانیسم ها را در محیط کشت غنی طیف وسیعی از میکروب ها به عنوان فوری ترین تأثیر میکروبیولوژی معرفی کرد.
خرید مدرک رشته میکروبیولوژی
کاربردهای میکروبیولوژی
- در حالی که برخی از میکروب ها به عنوان تهدیدی برای زندگی انسان به شمار می روند، اما اغلب آنها نجات دهنده زندگی نیز هستند. از آنجایی که میکروارگانیسم ها در چرخه طبیعی غذا موثر هستند، تخریب محیط زیست، تغییرات آب و هوا، فساد مواد غذایی، علت، تشخیص و درمان بسیاری از بیماری ها از جهات مختلفی مانند: ساخت دارو، تولید سوخت های زیست محیطی، فرآوری مواد غذایی و آشامیدنی کمک انسان ها به طور کلی کاربردهای میکروبیولوژی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از: کاربرد در فیزیولوژی میکروبی: در این زمینه، میکروبیولوژی به میکروبیولوژیست ها کمک می کند تا رشد، متابولیسم و ساختار سلول های میکروبی را با استفاده از میکروارگانیسم ها مطالعه کنند.
کاربرد در ژنتیک میکروبی:
در این زمینه با استفاده از علم میکروبیولوژی به بررسی نحوه تنظیم و بیان ژن ها در میکروب ها نسبت به عملکرد سلولی آنها می پردازند. لازم به ذکر است که این شاخه با رشته زیست شناسی مولکولی نیز مرتبط است. کاربرد در میکروبیولوژی مولکولی: در این زمینه با کمک میکروبیولوژی به مطالعه بیولوژی مولکولی و ژنومیک میکروارگانیسم ها می پردازند. کاربرد در میکروبیولوژی پزشکی: در این زمینه نقش میکروب ها در بیماری های انسانی از جمله پاتوژنز میکروبی، اپیدمیولوژی و ایمونولوژی مورد بررسی قرار می گیرد. کاربرد در میکروبیولوژی دامپزشکی: این رشته به نوبه خود به بررسی نقش میکروب ها در داروهای دامپزشکی یا طبقه بندی حیوانات با کمک میکروبیولوژی می پردازد.
کاربرد در میکروبیولوژی صنعتی:
در این زمینه با کمک علم و دانش میکروبیولوژی، میکروب ها برای استفاده در صنایع مختلف از جمله تصفیه فاضلاب شهری و … مورد بهره برداری قرار می گیرند. همچنین علم میکروبیولوژی در علوم دیگر مانند میکروبیولوژی محیطی، میکروبیولوژی تکاملی، میکروبیولوژی هوا، میکروبیولوژی مواد غذایی و میکروبیولوژی دارویی کاربردهای فراوانی دارد. توانایی های لازم برای میکروبیولوژیست در ابتدا لازم به ذکر است که فردی که در رشته میکروبیولوژی و در هر یک از زیر شاخه های این رشته فعالیت می کند، میکروبیولوژیست نامیده می شود.
خرید مدرک رشته میکروبیولوژی
ویژگی های میکروبیولوژیست
اما از ویژگی های یک میکروبیولوژیست می توان به موارد زیر اشاره کرد: یک میکروبیولوژیست باید از جدیدترین و پیشرفته ترین علم روز دنیا آگاه باشد و به طور مستمر مطالعه کند. یک میکروبیولوژیست باید خلاق، کنجکاو و دارای حافظه قوی باشد.
یک میکروبیولوژیست باید قدرت تجزیه و تحلیل داده های مختلف را داشته باشد. یک میکروبیولوژیست باید صبر بسیار قوی داشته باشد تا بتواند تمرکز خود را در موارد حساس حفظ کند. یک میکروبیولوژیست باید توانایی حل مسائل مختلف را داشته باشد. یک میکروبیولوژیست باید یک چشم دقیق برای جزئیات و سطح بالایی از دقت داشته باشد. یک میکروبیولوژیست باید کار با نرم افزارهای مختلف و به روز را یاد بگیرد. و…
وظایف میکروبیولوژیست
پس از فارغ التحصیلی وظایف میکروبیولوژیست ها بر اساس شاخه ها و گرایش های مختلف ممکن است تفاوت های جزئی با هم داشته باشند، اما به طور کلی حوزه کاری یک میکروبیولوژیست عبارت است از: انجام آزمایش های مختلف برای شناسایی انواع میکروب ها و میکروارگانیسم ها استفاده از میکروبیولوژی برای کنترل بیماری های عفونی انجام آزمایشات، آزمایش ها و تحقیقات مختلف به منظور کنترل کیفیت مواد غذایی در برابر انواع میکروارگانیسم ها در کارخانه ها، شرکت ها و …. انجام تحقیقات و آزمایش بر روی انواع میکروارگانیسم ها به منظور کارآمدی در بهینه سازی مواد غذایی و تولید مواد غذایی جدید انجام تحقیقات و آزمایشات مختلف به منظور استفاده از میکروارگانیسم ها برای بهره وری در برابر آلودگی های محیطی و جلوگیری از انتشار مواد سمی و مضر. و در نهایت ارائه نتایج، داده ها و یافته ها به افراد، منابع و ارگان های مرتبط